Om mig

De senaste åren 2001-2018 har jag vistats mycket i Södra Lappland Vilhelmina Kommun, närmare bestämt Kultsjödalen där mina vildmarksmålningar är gjorda. Vi har nu sålt vårt hus där och jag målar nu Stockholm Outdoor istället. Handsktummen och Stalon och andra byar och orter längs med Vildmarksvägen kommer dock att ha en plats i mitt hjärta för alltid.

Det nya favoritresmålet är Las Canteras i Las Palmas på Norra Gran Canaria och även där utövar jag Outdoormåleri i akvarell.

Att skildra rum och ting i färg är något som ackompanjerat mitt liv sedan 70-talet där måleriet har varit som att ha en trogen vän vid sin sida. Mitt måleri kännetecknas av en stark volym och en kännbar rymd. Oavsett motiv finns en rytm i bilderna och färgen ser ut att röra sig.

Även blyertsteckningarna jag gör inför uppbyggda modeller har ett måleriskt angreppssätt. Det dröjer innan kroppen i motivet fixerats för att bilda något vettigt eller vanvettigt uttryck på underlagets yta.

2016 gav jag ut en bok som heter "Säg Hej! till ditt inre monster" ISBN 9789163908729 och den består av psykologiska skulpturer som avtecknats och avmålats.


Curriculum vitae Regarding Arts
Utbildning, utställningar etc.
CV_DAGA WENNERSTRÖM_2020.pdf (17.61KB)
Curriculum vitae Regarding Arts
Utbildning, utställningar etc.
CV_DAGA WENNERSTRÖM_2020.pdf (17.61KB)
Nordens Ljus Aktersalongen 2020Nordens Ljus Aktersalongen 2020