Om mig

De senaste åren 2001-2018 har jag vistats mycket i Södra Lappland Vilhelmina Kommun, närmare bestämt Kultsjödalen där mina vildmarksmålningar är gjorda. Vi har nu sålt vårt hus där och Stockholmaren inom mig tar över och jag är ej helt säker på vad det kommer att innebära. Södra Lappland och Västerbottens inland kommer att ha en del av mitt hjärta, alltid. Det blir andra resor och målningar och denna nordliga del av klotet är ju fortfarande möjlig att besöka.

Att skildra rum och ting i färg är något som ackompanjerat mitt liv sedan 70-talet och måleriet har varit som att ha en trogen vän. Mitt måleri kännetecknas av en stark volym och en kännbar rymd. Oavsett motiv finns en rytm i bilderna och färgen ser ut att röra sig.

Även blyertsteckningarna jag gör inför uppbyggda modeller har ett måleriskt angreppssätt. Det dröjer innan kroppen i motivet fixerats för att bilda något vettigt eller vanvettigt uttryck på underlagets yta.

I boken "Säg Hej! till ditt inre monster" har jag gjort upp med mitt livs irrfärder. Den består av psykologiska skulpturer som avtecknats och avmålats.

Curriculum vitae Regarding Arts
Utbildning, utställningar etc.
CV_DAGA WENNERSTRÖM_2020.pdf (17.61KB)
Curriculum vitae Regarding Arts
Utbildning, utställningar etc.
CV_DAGA WENNERSTRÖM_2020.pdf (17.61KB)
Nordens Ljus Aktersalongen 2020Nordens Ljus Aktersalongen 2020